Alexa Studio logo

Mikroneulaus – Kruununhaka – Helsinki

Mikroneulaus

Mikroneulauksella iho uudistuu ja kaunistuu hellävaraisesti.

Mitä mikroneulaus on?

Mikroneulaus on ihoa nuorentava hoitomenetelmä, joka ratkaisee monia iho-ongelmia. Hoidon perusidea on luoda hallittuja mikrovaurioita ihoon, jotka stimuloivat ihon luonnollista uusiutumista ja kollageenituotantoa. Mikroneulaus parantaa verenkiertoa ja mahdollistaa tehokkaiden kosmetiikan ainesosien imeytymisen ihoon. Tämä hoitomenetelmä luo jopa 500 000 mikrokanavaa ihoon muutamassa minuutissa, lisäten seerumien imeytymistä jopa 70 %.

Mikroneulaus on tehokas tapa saavuttaa kiinteämpi iho, silottaa juonteita, parantaa arpikudosta, tasoittaa ihon sävyä, pienentää ihohuokosia ja saada iho uudistumaan näkyvästi.

Mikä on kollageeni?

Kollageeni on keskeinen osa ihon sidekudosta ja ylläpitää sen kiinteyttä ja kimmoisuutta. Nuorella iho on runsaasti kollageenia, noin 70-75%. Kuitenkin noin 25-vuotiaana elimistö alkaa menettää kykyään tuottaa kollageenia, mikä johtaa juonteiden, ryppyjen ja muiden ikääntymisen merkkien ilmaantumiseen. Kollageenin tuotanto vähenee luonnollisesti iän myötä.

Yksilölliset muutokset kollageenin tuotannossa voivat vaihdella, ja auringon UV-säteet voivat vaurioittaa ihoon sisältyvää kollageenia, edistäen näin ihon ennenaikaista vanhenemista. Mikroneulauksella voidaan edistää kollageenin muodostumista iholla, ja optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi mikroneulaushoidon yhteydessä voi olla hyödyllistä ottaa C-vitamiinilisää, sillä C-vitamiini tehostaa kollageenin tuotantoa.

Mikroneulauksen vaikutukset ihoon

Mikroneulaus on kauneushoitomenetelmä, joka perustuu ihon pinnalle tehtäviin pieniin mikrokanaviin. Tämä hoito tarjoaa useita hyötyjä iholle, mukaan lukien:

Mikroneulaushoidot ovat erittäin suosittuja ja arvostettuja niiden tehokkuuden vuoksi. Parhaat tulokset saavutetaan sarjahoidolla, ja niiden avulla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia, jopa kirurgisen kauneushoidon vaihtoehtona. Optimaalinen hoitojen määrä riippuu ihotyypistä ja iho-ongelmista, mutta yleisesti suositellaan 4-6 hoitokertaa sarjassa.

Usein kysyttyä

Sattuuko mikroneulaus?
Mikroneulaus voi aiheuttaa tuntemuksia iholla, mutta se ei yleisesti ottaen ole kovin kivulias hoito. Kipukynnys vaihtelee yksilöllisesti, joten kivuliaisuus voi olla henkilökohtaista. Jos olet erityisen kipuherkkä, harkitse mikroneulauskynän käyttöä, sillä se mahdollistaa hoitokokemuksen, jossa pistonopeutta voidaan säätää, ja se voi tuntua sinusta miellyttävämmältä ja vähemmän kivuliaalta.
Mikroneulaus on tehokas, veitsetön hoitomuoto, joka soveltuu monille ihonhoidosta kiinnostuneille, jotka haluavat ylläpitää nuorekasta ihoa. Tämä hoitomuoto sopii useimmille erilaisille ihotyypeille ja -ongelmille. Suosittuja mikroneulaushoitoja ovat erityisesti aikuisille suunnatut hoidot, jotka auttavat juonteiden hoidossa, ihon kiinteyttämisessä ja kollageenin tuotannon stimuloinnissa. Mikroneulausta voidaan käyttää myös ihon kirkastamiseen, pigmenttimuutosten hoitoon sekä arpien häivyttämiseen. Erityisen hyvin mikroneulaus soveltuu auringon aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen ihossa. Lisäksi se on tehokas hoitomuoto suurihuokoiselle iholle, paksulle iholle, arpien hoidossa, epäpuhtaan ihon ja aknen hoidossa sekä rasvaiselle iholle. Normaalille iholle voidaan tehdä ihoa virkistäviä hoitoja, ja ohutta ja herkkää ihoa vahvistetaan mikroneulauksen avulla. Mikroneulaus on myös hyvä vaihtoehto niille, joilla on sydänsairauksia tai sydämentahdistin, tai jotka eivät siedä sähköpohjaisia hoitoja.

Mikroneulauksen vasta-aiheet, eli tilanteet, joissa emme suosittele mikroneulaushoitoa, ovat seuraavat:

 • Keloiditaipumus: Jos olet altis keloideille, mikroneulaus saattaa lisätä arpien riskiä.
 • Diabetes: Diabeetikoille suositellaan erityistä varovaisuutta, sillä haavojen paraneminen voi olla hidastunutta.
 • Syöpä: Syöpäpotilaisiin tulee suhtautua varoen, ja mikroneulauksesta tulisi keskustella ensin hoitavan lääkärin kanssa.
 • Verenvuototaudit ja antikoagulanttilääkitys: Veren hyytymishäiriöt voivat lisätä verenvuotoriskiä, ja antikoagulanttilääkitys voi tehdä ihosta herkemmän verenvuodolle.
 • Ihotulehdus: Tulehtunut iho voi pahentua mikroneulauksen seurauksena, joten hoitoa ei suositella tällaisessa tilanteessa.
 • Autoimmuunisairaus: Mikroneulaus saattaa lisätä riskiä tulehduksiin ja ihon reaktioihin autoimmuunisairauksien yhteydessä.
 • Akne (tulehtunut iho kauttaaltaan): Mikroneulaus voi levittää tulehdusta aknealueilla ja pahentaa tilannetta.
 • Ruusufinni: Tulehtunut iho ruusufinnin aikana voi herkistyä ja reagoida voimakkaasti mikroneulaukseen.
 • Häiriintynyt ihon uudistumiskyky: Mikäli ihon uusiutumiskyky on voimakkaasti heikentynyt, saattaa mikroneulaus olla liian intensiivinen hoito.
 • Lääkevoiteiden käyttö: Joidenkin lääkevoiteiden käyttö voi vaikuttaa ihon herkkyyteen, ja tämä tulee ottaa huomioon.
 • Avohaava: Mikroneulausta ei suositella avohaavan yhteydessä, koska se voi lisätä infektioriskiä.
 • Syntymämerkit: Mikroneulaus ei tule kohdistaa suoraan syntymämerkkeihin, vaan niiden ympäriltä tulee olla varovainen.
 • 6 kuukauden sisällä syöty retinoidikuuri: Retinoidilääkityksen jälkeen iho saattaa olla herkkä, ja mikroneulauksen ajoitus on tärkeä.
 • Raskaus ja imetys: Mikroneulausta ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille.
 • Allergisuus metalleille: Jos olet allerginen metalleille, mikroneulauksessa käytettävät neulat voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai muita reaktioita.

Mikroneulauksen jälkeen iho voi olla punoittava ja mahdollisesti hieman turvonnut. Yleisesti ottaen punoitus ja turvotus kuitenkin laskevat nopeasti, ja jo seuraavana päivänä iho saattaa hehkua terveenä. On tärkeää huomioida, ettei ihoa tule koskettaa tai levittää meikkiä kuuteen tuntiin hoidon jälkeen.

Hoidon jälkeen tulisi välttää saunomista, urheilua, uimista, kuumia kylpyjä ja alkoholin nauttimista viikon ajan. Auringonottoa ja solariumia tulee välttää ehdottomasti vähintään kuukauden ajan hoidon jälkeen. Aurinkosuojan sisältävän päivävoiteen käyttö on myös tärkeää iholle.

Kotihoito on keskeisessä roolissa mikroneulauksen jälkeen, erityisesti ihon kunnollinen kosteutus. Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan oikeat ihonhoitotuotteet kotikäyttöön. Lisäksi suosittelemme C-vitamiinin käyttöä sisäisesti mikroneulauksen vaikutusten tehostamiseksi.

Mikroneulauksen pitkäaikaiset vaikutukset ovat selkeitä ja moninaisia, kuten ihon kiinteytyminen, napakoituminen, juonteiden silottuminen ja pigmenttimuutosten tasoittuminen. Vaikka syvemmät vaikutukset edellyttävät säännöllistä hoitoa, yksittäinen mikroneulauskerta voi jo tehdä ihostasi hehkuvamman.